Yllättikö rakentamisen tiedonantovelvollisuus? Tästä blogista vinkkejä työn tehostamiseen!

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus astuu voimaan näinä hetkinä. Jos et ole vielä tehnyt ratkaisua uuden työvaiheen automatisoinnista, voit rauhoittautua ajatuksella, että yrityksesi ei ole ainoa!

Monet yritykset ovat tehneet automatisointiratkaisuja hyvissä ajoin. Vähintään yhtä moni on kuitenkin päättänyt kokeilla ilmoittamista käsipelillä ja miettiä automatisointia vasta myöhemmässä vaiheessa. Työmäärä voi muodostua nopeastikin ylitsepääsemättömäksi, mutta jos raportoitavaa on maltillisesti, voi tällainen lähtökohta olla fiksu. Tehostushyödyt on helpompi arvioida sen jälkeen kun kädet on savessa.

Me pandialaiset olemme koko alkuvuoden olleet kiinteistöalan asiakkaidemme kanssa etulinjassa tulkitsemassa uutta lakia ja kehittämässä ratkaisua, jolla tästä yrityksille aiheutuva työmäärä minimoidaan. Lain tulkinta on tähän asti ollut melkoista vuoristorataa, sillä ohjeistukset ovat muuttuneet moneen otteeseen. Uskomme, että mielenkiintoisin vaihe on kuitenkin vasta edessä yritysten ja kuntien aloittaessa todellisen raportointityön.

Aiomme seurata tilannetta ja verottajan toimenpiteitä aktiivisesti koko loppuvuoden ja jakaa tiedonantovelvollisuuteen ja sen automatisointiin liittyvää hyödyllistä tietoa tässä blogissa. Myöhemmin blogi tulee laajenemaan myös muille kiinteistö- ja rakennusalaa ravistaville ajankohtaisille alueille.

 Terveisin: Pandian tiimi

Mikäli Pandian ratkaisut aiheeseen liittyen kiinnostavat, voit lukea niistä tarkemmin osoitteessa pandian nettisivuilla. Tavoitteenamme on ratkaista verottajan raportointivaatimukset mahdollisimman korkealla automaatioasteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s