Tiedonantovelvollisuus: Case Työmaanumero, työmaa-avain, kohdenumero

Urakka- ja työntekijätietojen lähettämisessä verottajalle on käytettävä työmaan yksilöivää tunnistetta. Tästäkin aiheesta markkinoilla on ilmassa hämmennystä – minkälainen tunnisteen on oltava? Mitä tarkoittaa työmaanumero? Entä työmaa-avain? Entä kohdenumero? Entä tulkitaanko lähiosoite työmaan yksilöiväksi tunnisteeksi?

Unohda työmaa-avaimet ja kohdenumerot – verottaja hyväksyy kaikki tunnisteformaatit!

Verottajan ohjeistuksessa (ks. kohta 2.5) on otettu kantaa asiaan ylimalkaisesti. Tarkka vaatimus ilmaistaan puolestaan teknisessä tietuekuvauksessa. Suora lainaus kuuluu seuraavasti:

Työmaan sijainnista on annettava vähintään jokin seuraavista tiedoista: ulkopuolisen palveluntarjoajan työmaata identifioiva numero, tilaajan tai päätoteuttajan työmaan numero, työmaan lähiosoite tai vapaamuotoinen teksti työmaan sijainnista. Ensisijaisesti suositellaan työmaata identifioivan numeron ja/tai tilaajan tai päätoteuttajan työmaan numeron ilmoittamista.

Toisin sanoen, yksilöiväksi tunnisteeksi riittää minimissään työmaan lähiosoite tai vapaamuotoinen teksti työmaan sijainnista. Suositeltavaa ja selkeämpää on kuitenkin toimittaa tämän sijaan / lisäksi myös työmaanumero, joka voi olla joko ulkopuolisen palveluntarjoajan tai tilaajan itse muodostama.

Työmaanumero, hanketunnus vai työmaa-avain?

Verottajan tietuekuvauksessa puhutaan ainoastaan termistä ”työmaanumero”. Mitä sitten tarkoittavat työmaa-avain ja kohdenumero? Entä hanketunnus, projektinumero tai urakka-avain? Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikki tarkoittavat viime kädessä samaa asiaa: työmaan yksilöivää tunnistetta. Ilmoitusvelvollisuuden hoitavia palveluntarjoajia on useita ja jokainen käyttää tunnisteesta omaa termiään. Älkööt siis hämääntykö termiviidakosta!

Me Pandialla olemme käyttäneet työmaanumerosta termiä ”hanketunnus” – meidän puolestamme sitä saa kutsua myös työmaa-avaimeksi tai vaikka abloy-avaimeksi, jos se mieltä lämmittää 🙂 Mikäli Pandian ratkaisut aiheeseen liittyen kiinnostavat, voit lukea niistä tarkemmin täällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s