Laiminlyöntimaksut, liipasinsormi herkistynyt – muista tämä, kun mietit uutta ilmoitustapaa!

Talouselämä raportoi uudessa tiedonantovelvollisuutta koskevassa artikkelissaan, että verottaja alkaa olemaan kyllästynyt puutteellisiin ilmoituksiin. Artikkelissa painotetaan, että laiminlyöntimaksuja on nyt alettu langettamaan erityisesti tapauksissa, joissa ilmoittaja ei korjauskehotuksesta huolimatta pysty toimittamaan täydellisiä tietoja verottajalle.

Blogasimme jo aikaisemmin yllättävästä tiedonantovelvollisuuden ristiriidasta – tällä voi nyt olla paljonkin merkitystä sen suhteen, osuuko omalle kohdalle sanktioita vai ei.

Pähkinänkuoressa idea siis on, että verottajan ohjeistukset antavat teoriassa 12kk aikaa vapaasti korjata ilmoituksia. Jos verottaja kuitenkin lähettää selvityspyynnön/korjauskehotuksen, voi korjaamisaikaa ollakin esimerkiksi vain 2 viikkoa, jonka jälkeen sanktiot voidaan todellisuudessa langettaa. Tiedossamme olevissa tapauksissa tätä aikamäärettä ei ole myöskään saanut edes anomalla pidennettyä.

Jos ilmoituskäytäntö on ollut puutteellinen, voi olla vaikeaa saada prosessit ja järjestelmät korjattua 2 viikon tai vastaavassa aikaikkunassa. Allekirjoittaneen firman tarjoama järjestelmä (Pandia Investment) voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön näinkin kiireellisesti, mutta erityisesti integraatioita tehtäessä aikataulupaine on suuri.

Jos ilmoituskäytännöt ei ole vielä kunnossa, niin kannattanee siis ottaa asia työn alle ennen kun korjauskehotuksia kolahtaa postiluukkuun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s